Switch to full style
Discussies over actuele gebeurtenissen, vragen en opmerkingen over arbitrage en alles er rond.
Plaats een reactie

Suarez noemde Evra zeven keer 'negro'

02 jan 2012, 08:14

Suarez noemde Evra zeven keer 'negro'

AMSTERDAM - Liverpool-spits Luis Suarez heeft Patrice Evra zeven keer voor 'negro' uitgemaakt. Dat blijkt uit bewijsmateriaal dat zaterdag door de Engelse voetbalbond FA is vrijgegeven.
De Uruguayaan werd na het incident door de FA voor acht wedstrijden geschorst. Suarez ontkent de speler van Manchester United racistisch te hebben bejegend.

In het rapport van een onafhankelijke commissie staat te lezen dat Evra tijdens het duel in oktober aan Suarez vroeg waarom die hem een schop gaf. "Porque tu eres negro", was Suarez' Spaanstalige antwoord, "Omdat je zwart bent."
Evra zei dat hij Suarez zou slaan als hij dat nog een keer zou zeggen, waarop Suarez in het Spaans zou hebben geantwoord dat hij niet met zwarten praat. Volgens het 115 pagina's tellende vonnis noemde de aanvaller uit Uruguay de Fransman in totaal zeven keer "negro'' (zwarte).

Taalexperts
Het rapport stelt ook dat de oud-Ajacied onbetrouwbare en tegenstrijdige verklaringen heeft gegeven over zijn aanvaringen met Evra. "De verklaring van Suarez was op enkele cruciale punten onbetrouwbaar'', zo staat in het oordeel. ''Het kwam bijvoorbeeld niet overeen met de videobeelden. Volgens Suarez bedoelde hij het woord 'negro' vriendschappelijk richting Evra. Dat is niet voor te stellen, gezien het feit dat de spelers in een felle woordenwisseling waren verwikkeld.''

Volgens de FA heeft Suarez wel beloofd het woord 'negro' nooit meer op een Engels voetbalveld te gebruiken. De bond zette taalexperts in om te beoordelen hoe racistisch Suarez woorden waren

Suarez heeft al aangekondigd in beroep te gaan tegen zijn schorsing en de boete van een kleine vijftigduizend euro die hij kreeg. Ook de FA heeft tot 13 januari die mogelijkheid.Goed zo. Uitroeien dat racisme.
PS Hij heeft beloofd het woord 'negro' nooit meer op een Engels voetbalveld te gebruiken. Buiten Engeland dan wel???
Plaats een reactie